A miskolci színház felveszi a harcot a sorban állással?

Megosztás

Szerdán megkezdődött az áprilisi jegyek értékesítése a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában. A teátrum hűséges nézői pedig sorban állnak a jegyiroda előtt, hogy a legjobb ülőhelyekről élvezhessék a kiszemelt előadást.

Aki rendszeres kultúrafogyasztó, az bizony jól tudja, hogy ezeken a napokon nagyon résen kell lenni, hiszen egy-egy népszerűbb előadásra pár óra alatt elfogynak a legjobb helyekre szóló jegyek. A legelszántabbak sok esetben nyitás előtt megjelennek a színház jegyirodája előtt, a későn “érkezőknek” pedig marad a karzat és a színpadtól távolabb eső helyek, ahol sokak szerint már nem ugyanaz az élmény.

Természetesen már a miskolci teátrum is felzárkózott a 21. század kihívásaihoz, így online is megválthatjuk belépőnket.

De itt van egy kis bökkenő: az interneten csak másnap kezdődik meg az értékesítés, így akarva-akaratlanul előnyt élveznek azok a személyesen vásárlók, akik megtehetik, hogy akár hosszú órákat áldozzanak egy átlagos munkanapon a kultúra oltárán.

A színház közösségi oldalán ezúttal is szóvá tették néhányan ezt az igazságtalan helyzetet és azt kérték az intézmény vezetőjétől hogy a jövőben találjanak valamilyen megoldást. Maga a direktor, Béres Attila válaszolt a hozzászólók felvetésére:

“Köszönöm az észrevételét, átgondolom. Jövő évadtól megpróbálunk egy olyan rendszert kidolgozni, amely mindannyiuk megelégedésére szolgál.”

Ám olyan színházbarát is akad, aki szerint nem is olyan kínzó az a sorban állás: kultúraszerető emberek társaságában, kellemes beszélgetésekkel gyorsabban telik az idő.

Fotó: Jelenet a A kékszakállú herceg vára c. előadásból (Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldala)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek